divendres, 13 de març de 2009

Persona non grata.El conseller d'Educació de la Generalitat Valenciana, el senyor Alejandro Font de Mora, va tensar tant la corda en voler obligar a impartit EpC en anglés, entre altres ocurrències,que s'ha guanyat l'antipatia d'una bona part de la Comunitat Educativa valenciana. Prova d'això és que el 29 de novembre més de 50.000 valencians i valencianes recorreguérem els carrers de València en una de les manifestacions més multitudinàries que s'han vist mai al Cap i Casal.
Però, a més a més, en alguns instituts, com el de “Las Norias “ de Monfort del Cid, a la comarca del Vinalopó Mitjà, l'han declarat “persona non grata”. El propassat novembre, el professorat de l'institut va aprovar enganxar, en la placa on hi figura el nom del centre, la fotografia del conseller cap per avall, amb el text, en català i anglés, que esmentava adés.
Ara bé, el director de l'institut, José Luís Santiago, ha pogut comprovar personalment com les gasta el conseller. Acaben de comunicar-li que li han obert un expedient disciplinari , tot i especificant que es tracta d'una falta greu pel tracte de desconsideració contra un superior i “per mantindre, autoritzar i no retirar una fotografia denigrant del conseller i permetre la seua difusió en una revista.” Com ho veieu? Visca la llibertat d'expressió!!! Fa uns dies el claustre del professorat decidia, per no agreujar encara més l'expedient obert al director, retirar la fotografia.
No és la primera vegada que Alejandro Font de Mora es posa nerviós i , manu militari, seguint l'estratègia de “ ordeno y mando” que tant ens recorda la dictadura franquista, obri un expedient, sense tremolar-li la mà, a un professional de l'ensenyament. Tots recordaran el cas de Baptiste Malonda, director del CP El Castell d'Almoines, a la comarca de La Safor. Aquest mestre, que és un professional de cap a peus: innovador, treballador com el que més, compromés amb l'escola valenciana i amb un bon grapat de premis a la renovació pedagògica, continua estant en el punt de mira de la Conselleria d'Educació. Si no hagués sigut per les mobilitzacions de l'AMPA i del claustre de professors, no sabem com hagués acabat. El Director Territorial de València va comunicar-li la resolució de no prorrogar el mandat de Director del CP El Castell.El motiu feia riure: avaluació negativa. L'objectiu era fer-lo fora. No és possible que el senyor Font de Mora permeta un director contestatari, nacionalista valencià, innovador, compromés amb uns escola transformadora i, a més, sense pèls en la llengua. No, el PP vol directors i directores obedients, llepons que diguen a tot que sí. Funcionaris que es limiten a complir les ordres dels inspectors. Ara, per tenir-ho tot ben nugat, vol canviar l'ordre de selecció dels inspectors. Saben què pretenén? Doncs la inclusió d'una comissió on tots els membres són desconeguts i assignats a dit, a mes a més hi haurà un primer exercici, una entrevista, que tindrà caràcter eliminatori. És a dir, en poques paraules, que pròximament a més de tindre els directors controlats, també tindran el cos d'inspectors.
I és que el PP té el propòsit d'enfonsar l'ensenyament públic al País Valencià al preu que siga i, a hores d'ara, sembla que se'n surt prou bé. El Conseller Font de Mora, amb mà de ferro i esperit inquisitorial no està disposat a deixar-ne passar ni una. Amb les seues propostes, un disbarat rere l’altre, ha aconseguit esvalotar el professorat , i per això no és estrany que alguns pengen la seua fotografia cap per avall. El col·lectiu d'ensenyants, com la resta de funcionaris i tret d'excepcions, per descomptat, és un cos prou tranquil i acomodat, però quan l'humilien i, a sobre, se'n riuen d'ell, s'encén com una traca.I Font de Mora el que ha aconseguit és encendre aquesta traca que apagà, per uns mesos, desconvocant la jornada de vaga del 17 de desembre.
Però els resultats de les negociacions de la Conselleria amb els sindicats no van pel bon camí. Alguns ja ho vam dir públicament en el seu dia, argumentant que l'objectiu que tenia l'administració no era altre que desmobilitzar el professorat. Ara la traca s’ha tornat a encentre i la Plataforma per la Defensa de l’Ensenyament Públic ha convocat, per unanimitat, una nova vaga per al proper 28 d’abril . Al museu de l'Almodí Felip V penja cap per avall per haver incendiat Xàtiva.Per a una gran part de la comunitat educativa valenciana el conseller Font de Mora és una mena de Felip V que ha aconseguit escalfar i encendre un sistema educatiu que és com una falla: de pedra cartó, provisional, tot façana, ple de forats i pedaços i on s’indulten els ninots.

Alcoi 12 de març del 2009

3 comentaris:

mestre cabrejat ha dit...

La Conselleria està plena de "politicostres" que no tenen els peus al terra. Desconéixen la realitat escolar del dia a dia i les necessitats urgents de les escoles i instituts. El professorat és la clau per millorar tot el sistema, però no té el que necessita, Font de Mora ho sap de debó.
La meua modesta opinió és que cal tancar indefinidament les escoles (no per un augment de sou) sino per que ja ni a prou de prendre-mos el pèl i de marejar-mos en trellats propis d'un xiquet mimat i egocèntric.

el mestre d'abans ha dit...

Per cert a l'entrada d'Alcoi ja hi ha un cartell publicitari de la nova esculinglish de Xàtiva.
De segur que eixe tipus de escola té totes les facilitats per a dur endavant la seua tasca educativa.
Aixó és el que vol el Font de Mora.
Cagalló de sèquia.

Anònim ha dit...

El Rus ja va intentar pegar-li la volta al quadre quan va començar a ser alcalde. I una vegada va ccridar a un programa de ràdio per a que li digueren el nom d'una dona que li havia dit lladre i després la va portar a jui. Són aixina.