diumenge, 22 de març del 2009

MiM 2009 (I): Proposta indecent per a penjolleres i penjollers sedentaris

Després de l’èxit de la meua última secció, “La falla d’El Penjoll”, vos propose un nou repte, perquè crec que va sent hora de deixar-se de monyicotades i de fer alguna cosa gran. Més gran que un bon 33, el doble de gran! I he pensat que això sols pot significar una cosa: fer la Marató i Mitja (MiM) del Penyagolosa, és dir, completar els vora 66km (2x33) que hi han des de l'eixida, a nivell del mar, de Castelló de la Plana fins l'arribada a San Joan del Penyagolosa, a 1250m d'altitud.

Vaig fer per primera vegada esta prova, en el 2005, acomboiat pel Molt Excel·lentíssim i Magnificent Sir Drac Montdúver. Només acabar-la, estava tan baldat que li vaig dir a Sir Drac que no m’aconsellara mai més cap prova. Al dia següent, veia les coses d'una altra manera i ja estava pensant en l’edició del 2006, en la que vaig anar tot sols a fer-la (recorde l’anècdota de trobar-me en el fallit viatge d’anada en tren amb el Sr. Cal·linca). Després d’esta edició, dos criatures vingudes al món em van fer oblidar el participar a la MiM, encara que en el 2007 vaig arribar a anar amb mon pare a vore-la i animar a l’amic Xixi (membre de l’equip que la vam fer per primera vegada en el 2005).

Ahir dissabte, desempolsant les cames mentre pujava amb el meu germà al Benicadell, em va vindre al cap un mal pensament: per què no propose a les marietes d'El Penjoll a vore qui s’apunta a fer l’edició d’enguany? I ací em tingueu fent-vos tan indecent proposta.

La MiM del Penyagolosa és una prova que qualificaria d’aventura personal. Vos assegure que hi ha un abans i un després d’haver-la fet. La prova consta de 65km recorreguts en la seua major part per pistes forestals i sendes de muntanya. Ací teniu un gràfic amb el seu majestuós perfil:


Acollona, eh? Tranquils, cada 10km, aproximadament, hi ha un control d’avituallament completíssim amb buffet lliure de menjars variats (dolços i salats), begudes isotòniques, atencions mèdiques i, inclús, servei de massatges. L’organització és impecable.

La prova serà el pròxim 9 de maig, és dir que tenim un mes i mig per preparar un potent equip penjollaire que intente un repte no apte per a monyicots. Com instigador del mateix, em compromet a fer un pla de preparació que ens porte a completar caminant en menys de 15 hores (temps màxim establert per l'organització) tan dura prova. El pròxim dissabte pel matí comencem la preparació, i anem xarrant i aclarint els seus prolegòmens i prolegdones. Propose fer eixides conjuntes els dissabtes i entre setmana que cadascú faça el que puga. La primera eixida conjunta serà este dissabte 28 de març. Qui és el valent o valenta que s’apunta?

1ª eixida de preparació MiM 2009 (dissabte 28 de març):

Lloc d'encontre i hora d'eixida: Porta de l'Ajuntament del Genovés, a les 8h.

Recorregut: Eixida del Genovés pel PR que puja a l'alt de la Creu, un poc abans de fer cim ens desviarem cap a la dreta buscant la senda Andalusa que agafarem al barranc del Llop en direcció al Bar d'Alboi (al que mirarem de reüll sense caure en la temptació de parar i esmorzar). D'allí anirem pel camí asfaltat fins baix la penya l'Aventador, per on pujarem l'empinada senda que va per l'esquerra fins arribar a l'ermita del difunt Pare Romaguera, d'allí baixarem fins connectar de nou amb la senda Andalusa que va pel barranc del Llop i tornarem al Genovés (vore plànol del recoregut).

Dificultat: Baixa (és la primera eixida de la preparació!).

Temps estimat: 2 hores i mitja (sense parar).

Observacions: Una ruta molt bonica que tenim al costat de casa.

12 comentaris:

Tadeus ha dit...

A mi la idea de preparar la prova del Penyagolosa em sembla molt bé, encara que l'objectiu final del MiM em sembla una autèntica muralla allunyada de les meues possibilitats (o potser no, qui sap). L'últim MIM al que jo he anat és el Festival de Mim de Sueca.

M'agradaria anar a la primera sessió preparatòria però tinc un event social ineludible la nit anterior, així que veig difícil poder estar en el Genovés tant de matí. En general em ve millor anar a la muntanya els diumenges. De tota manera, Sr Instructor, ¿creu que puc fer els deures pel meu compte, anant-me'n de caminata el diumenge?

Anònim ha dit...

Estimat Sr. Capità Superflipo, hem deixa bocabadat en vore aquest penjoll (joia). Imaginava que no tornaria mai més als nostres inicis després de fer-la dues vegades.
En la MiM del 2005 va ocórrer un fet excepcional, impensable..., el que simplement tots els qui estàvem mai més hem abandonat la muntanya. D'una o d'altra manera hem estat en contacte amb ella: senderisme, 1/2 maratons, maratons, ultrafons, passejades,...
Però aquest esdeveniment va ser la purna que va encendre la flama.
Com vosté molt bé diu: "és un repte personal i hi ha un abans i un després de fer-la" i des d'ací no més vull dir que el qui busque un canvi en la seua vida que s'anime ja que el més important no és el nivell físic si no la MOTIVACIÓ per poder aconseguir-ho.
Espere de nou estar amb vosté i amb els penjollers i penjolleres que vullguen una experiència única en la vida.
No més afegir dues coses:
que es tracta del GR 33 que connecta la costa amb el GR 7 en San Joan del Penyagolosa.
i que amb el Capità Superflipo esteu en bones mans.

Unknown ha dit...

es pot fer amb cotxe "escoba"?

Anònim ha dit...

Hi ha una opció alternativa que consisteix en arribar fins les Useres (mig camí). Però...no és el mateix, es queda en un bon 33.

Anònim ha dit...

El cotxe escoba sempre serà benvingut.

Kraal ha dit...

Ola capità superflipo i seguidors!
Soc un fel seguidor teu desde fa un temps.
No tinc compter propi i t'escric desde el meu colectiu.
En principi acudiré dissabte a les 8h a l'ajuntament per preparar la MiM.
Tal vegada vaja acompanyat, per un altre penjat.
Un plaer saludar-te.
Fins dissabte!

Capità Superflipo ha dit...

Bé, m'alegra vore que vos agrada la proposta.

Sr, Cal·linca:

Un gust poder ser el seu "personal trainer". Intente vindre el dissabte, si no pot, ja sap què li toca el diumenge: caminar per muntanya 2h.30´a ritme viu i sense parar (entre setmana, seguisca també els consells que fique més avall).

Sir Drac:

M'agradaria vore'l el dissabte i, més encara, el 9 de maig a les 6 del matí a l'estadi Castàlia, però tinga cap i no force el seu genoll fins que no estiga recuperat de la seua operació.

Sr, Funam:

Traga a passetjar els seus dubtes per la muntanya i vinga-se'n a caminar el dissabte.

Sr. Kraal:

Siga benvingut vosté i qui vullga acompanyar-nos el dissabte. Ens veiem a la porta de l'Ajuntament del Genoves a les 8h.

Als interessats en fer el repte:

En la següent entrada de la sèrie MiM 2009 vos presentaré alguns consells per la preparació entre setmana. Mentre tant, dos consellets que ja podeu ficar en pràctica esta setmana:

1)Intenteu incorporar el caminar en la vostra vida diària. Vos recomane que canvieu alguns hàbits com, per exemple, l'ús del del transport motoritzat (cotxe, metro, l'autobús, etc.) i desplaçar-vos als llocs caminant. Intenteu controlar el temps que camineu en els desplaçaments de la vida qüotidiana i intenteu que la seua suma total supere l'hora al dia.

2) A més d'incorporar el caminar dins del vostre estil de vida, intenteu fer 2 sessions específiques d'exercici físic aeròbic continuat. Recomane triar entre les següents opcions: 1h.30´de bici,1h. de caminar, 20´correr o 20´natació. No feu estes sessions dos dies seguits, deixeu 1 dia de descans (l'ideal seria fer una sessió hui i l'altra el dijous).

Ànim i a vore si s'apunta algú més.

Anònim ha dit...

Capità: quan parles de dues hores i mitja, vols dir inclosa l'anada i la tornada? Perquè si són dues hores només d'anada que vinguen després a per mi...

Capità Superflipo ha dit...

Josep Manel:

Anada i tornada 2h30'. Ara no sé com t'alçaràs al dia següent per fer la senda de la font de les huit piletes a la serra Mariola.

Per cert, si penses acudir el dissabte el meu germà, segurament, també vindrà i viu a Alcúdia (ho dic per si vols vindre amb ell).

IMPORTANT PER ALS QUE VINGUEU:

Recordeu dur calçat adequat per anar per muntanya i gorra. I, encara que la idea és no parar a esmorzar, farem un control de reagrupament-avituallament a l'ermita del Pare Romaguera. Porteu alguna cosa lleugera de menjar per recuperar forces (barreta de cereals, plàtan, dàtils o passes) i, per suposat, no oblideu dur aigua.

Anònim ha dit...

Mira, això de l'avituallament m'ho has tret del pensament. Dic jo que moure's tant farà venir gana, però havia pensat en un bon embotit i sardineta i la bota de vi, però... en fi, dàtils, aigua, què anem a fer...

Anònim ha dit...

La probabilitat de precipitació per a demà és del 95% així que no oblideu l'impermeable i un calçat que no rellisque massa.
Capità demà ens vorem a les 8:00 AM.

Anònim ha dit...

Ah! I plovent també s'hi val? O siga, que demà no tinc excusa? Ací la gent no té consciència?