dijous, 19 de març del 2009

En bici per la Valleta.



Per a tots els qui en tindre vacances volem fer alguna cosa diferent, vull proposar-vos una aventura aventurera en bici.
Es tracta de fer part del recorregut que feia el desaparegut tren de via estreta VAY, conegut popularment com Xixarra, que fins l'any 1969 va recórrer les poblacions de Villena, Alcoi i Yecla. Més informació...
La ruta a realitzar és el trajecte que unix Alcoi i Villena. Correspon a les vies verdes del Xixarra 3 (Alcoi-Biar) i del Xixarra 2 (Biar-Villena) únic tram acondicionat.
Com que els trens no poden superar forts desnivells puc assegurar-vos que és apta per a tots els públics, de fet aquesta ruta pràcticament és de baixada.


Tot comença agafant el regional Xàtiva-Alcoi (eixida 7:42, arribada 8:52, preu del bitllet: 4'10€)
i acaba tornant en el regional Villena-Xàtiva (eixida 18:15, arribada 18:52, preu del bitllet: 4'60€).
La Fundació de Ferrocarrils Espanyols en un intent de facilitar alternatives per a l'oci, recupera els antics traçats ferroviaris (les Vies Verdes) constituint (diuen) un instrument ideal per a promoure en la nostra societat una cultura nova de l'oci i de l'esport a l'aire lliure i de la mobilitat no motoritzada.
Així, han fet inversions per millorar del paviment, reposició de ponts desmantellats, senyalització de les vies, mobiliari de descans,...

El cas de la via verda del Xixarra 3 es troba en procés de recuperació, per aquest motiu la qualifique d'aventurera ja que trobareu moments d'incertesa per les modificacions fetes en el traçat original degut a l'expansió de polígons industrials i noves carreteres.
Tot el trajecte està cultivat de llocs màgics i amb encant, on poder gaudir oint, mirant, tocant..., hi ha estacions abandonades, forts arbres centenaris, pinzellades de flors silvestres, muntanyes imponents, barrancs sorollosos, fonts refrescants, ermites, el vent,...
Des del Montcabrer per l'ombria de la Mariola i la vall d'Agres fins la vall del Vinalopó. Passant per Cocentaina, Muro d'Alcoi, Alfafara, Bocairent, Banyeres, Beneixama, Biar.
Un orgasme per als sentits.

7 comentaris:

Comtessa d´Angeville ha dit...

Genial post!! He fet alguna volta algun tram de la via verda i després de vore açò m'han entrat ganes de passeig! Vorem si este cap de setmana ben llarg ho permet!

Tarsan, President de la República de les Mones ha dit...

Gran recomanació!

Anònim ha dit...

que ganes tinc d'anar d'excursió!

Anònim ha dit...

Gràcies als tres. Promet segona part..., la via del Serpis.

Comtessa d´Angeville ha dit...

El Serpis passa pel meu poble, Drac. Lo que no passa és cap via (n i res de res)

Unknown ha dit...

iep! drac, es podria organitzar una volteta, diguem-ne per a setmana santa? creu voste que podria fer-la sense tirar el lleu per la boca? fa dos anys que no agafe la bici... i vull tornar a pujar-li...

Anònim ha dit...

Estimat Funam.
La farem.
Lo d'anar en bici no s'oblida.
El lleu no el llançarà perquè no hi ha pujades.
El problema el tindrà en el cul, ja m'enten.