divendres, 23 de gener del 2009

Algunes dades per a reflexionar sobre els 1ers Premis Bloc de les Comarques Centrals del País Valencià

Els Premis bloc de les Comarques Centrals del País Valencià es van fer per dinamitzar la catosfera d'aquest territori tan abandonat pels polítics i, també, per establir lligams i crear xarxa i, perquè no, passar-ho. Hi ha moltíssima gent interessada en que això no ocurrixca i en boicotejar qualsevol iniciativa relativa a les Comarques Centrals. Aquesta gent farà tot el possible per enfonsar tot el que fem. Però el que és absolutament lamentable és que sigam nosaltres mateix els que ens posem les cadenes al coll. Ací van unes dades per reflexionar (espere). Si ha ha alguna errada o alguna dada que falta agraïré de les crítiques i aportacions.

Poblacions amb més blocs participants:

Mencione només les que han rebut premi. Però cal dir que Castalla i L'Alcúdia de Crespins tenien 3 o 4 blocs participants també.

Xàtiva (19)

Associació d´Amics de la Costera.
CaMot
Davall la serra Vernissa
Des del porxet
L'atzar de les coses
La Cuca Salamanduca
La veu de Xàtiva
Sóc el que veus (bloc no apte per a cegos)
Terradelfoc
Xateba
Xatibrut. L´altra cara de Xàtiva
Xàtiva, llibres
Xàtiva, memòria viva
Xàtiva; punts de vista

Església Pastafari de Xàtiva
IIEPPV (El Bloc del Capità Superflipo!!!)
Toni Cucarella Edicions
Toni Cucarella en roba de batalla (Premiat)
Bloc de Feliu Ventura
Amb bicicleta
Església Cal·linquista
L'aixeta


Gandia (4)

Els Blogs de la Safor
Riu Raus a la Safor
Fundació Casal Jaume I La Safor i la Valldigna (Premiat)
Pel paisatge del País Valencià (Premiat)

Pedreguer (5)

Nausica (Premiat)
Bloc Nacionalista Valencià de Pedreguer
Departament de Llatí de Pedreguer (Premiat)
Hic et nunc (Premiat)
Cogitationes Uariae


Poblacions amb més blocs premiats:

Pedreguer: 3
Gandia: 2
Xàtiva: 1

Val a dir, que la resta tenen tots 1 com Xàtiva.

Autors que participaven amb més blocs:
(sempre a partir de la informació públicament disponible)

Toni Cucarella (4)

1. Toni Cucarella en roba de batalla (premiat)
2. Toni Cucarella Edicions (finalista)
3. Xàtiva, memòria viva (finalista)
4. La Cuca Salamanduca

Sergi Ferrús (2)

1. Cogitationes Uriae (finalista)
2. Departament de llatí de Pedreguer (premiat)

Charli Fuster (2)

1. Els blocs de la Safor (finalista)
2. Riu raus de la Safor (finalista)




Autors amb més vots totals en la fase prèvia:

1. Toni Cucarella (75)
2. Sergi Ferrús (73)
3. Charly Fuster (48)

Cal afegir que 26 dels vots de Toni Cucarella els va rebre amb Toni Cucarella Edicions en competència amb els altres dos blocs seus Xàtiva memòria viva i La Cuca Salamanduca. Tot i això, va guanyar en votació popular, però el jurat (que no El Penjoll) no li ha atorgat el premi!


Blocs d'autors del Penjoll participants:

1.Filant Prim
2. Xàtiva, punts de vista
3. La vida en diferit
4. Terradelfoc
5. Església Cal·linquista
6. Institut d'Estudis Patafísics del País Valencià
7. Església Pastafari de Xàtiva
8. L'atzar de les coses
9. Sóc el que veus


Premis obtinguts pels blocs dels autors del Penjoll:

0 premis


Nota sobre les bases:

A les bases diu ben clarament:

"Un mateix bloc pot participar en més d’una categoria. Hi haurà un premi al millor bloc per categoria i un premi general al millor bloc 2008 entre tots els participants. "

Com ja he dit, si m'he deixat alguna dada o cal esmenar algun detall estaré encantat d'esmenar-ho.

25 comentaris:

Peguie ha dit...

Gràcies pels aclariments, però crec que el procés ha estat net i transparent.

El penjoll, és a dir, nosaltres,tots i totes i la gent que tinga ganes de construir i no destruir, no hem de fer cas i seguir avant amb iniciatives així, que aporten moltes coses positives i ajuden a vertebrar un poquet el nostre país que tanta falta fa.

Enhorabona penjollers i penjolleres!

Tadeus ha dit...

Jo també li done les gràcies pels aclariments. A mé, me n'adone d'un error meu, ja que jo parlava de "concurs de blogs" quan en realitat era un "premi de blogs". La diferència, al meu entendre, és que en un concurs els participants es presenten al mateix, mentre que en un premi els candidats són triats per altres criteris. Perdonen la meua confusió.

Anònim ha dit...

Enhorabona per la vostra tasca, sincerament pense que us ho heu currat molt i que sempre hi ha opinions per a tots els gustos en aquestos casos. De vegades la xarxa i el no haver contacte visual pot fer que se li done a aquestes opinions més importància de la que tenen, i per a mi allò realment important és que una sèrie de persones ha fet una tasca molt ben encaminada
salut
Roger
http://blocs.mesvilaweb.cat/rogersafor

Unknown ha dit...

que bé s'explica el meu xic, mareeeeeeeee!!!!!

Peguie ha dit...

Funan! et feia perdut amb algun dubte existencial però ja veig que estas ací i m'alegre...fa falta bon humor...

Anònim ha dit...

Hola, les felicitacions i tal ja us les he fetes arribar en altres articles i al meu blog.
Només comentar-vos, ja que així ho demaneu, que jo (Sergi Ferrús) també soc l'autor del Cogitationes uariae, essent així mateix col·laborador del Bloc Nacionalista Valencià de Pedreguer (amb el permís d'algun benvolgut dels vostres lectors, ;-)
Per tant, i sense ànims de fer el fantasmilla, crec que... tinc més de 55 vots, oe, oe, oe...
Bé, perdoneu l'eufòria.
Una abraçada i endavant!

refelet ha dit...

Per un costat és molt d'agraïr la teua sinceritat. Per altre, la veritat és que acabes de fer el ridícul més espantós. La teua actitud és impròpia d'un professor de secundària. Més bé pareixes un alumne. Ara mateix els vots de Cogitationes per a que no plores. Un partit polític no hauria d'haver sigut aceptat mai (greu errada del Penjoll). Però ara queda en evidència, més encara, el que jo no volia dir: I és que ha hagut un vot corporativista, sense atendre a la qualitat. Com si no s'explica la forta presència de blocs de Pedreguer en la final...ai senyor, què hem de fer per a no ser tan burros!

Algú vol comentar alguna xorrada més?

Anònim ha dit...

Amic refelet, no plore... i ara!, si haguérem de plorar per aquestes qüestions... Supose que ets l'encarregat d'esmenar les dades ("Ara mateix els vots de Cogitationes per a que no plores"), i, com que dius:
"Com ja he dit, si m'he deixat alguna dada o cal esmenar algun detall estaré encantat d'esmenar-ho", doncs, un servidor, tot innocent, te n'ha indicat unes quantes (per cert, ni saps sumar, ni saps escriure bé dos paraules; per això, no calia esmenar res, home).
També dius: "La teua actitud és impròpia d'un professor de secundària. Més bé pareixes un alumne"... gràcies, sovint hi ha molts alumnes amb molt més de seny que un professor de secundària (per cert, ja em diràs quin és el perfil adient i normal d'un professor de secundària, per tal com sembles estar molt posat; pel que sembla, per escrit, no se'm dóna molt bé la ironia... o potser la ràbia t'ofusca l'enteniment).

Ah, i per a altres convocatòries, si és que tu ets un dels que redacta les bases, esmera't, home, esmera't; afegeix unes quantes:
1.Prohibit presentar-se en la categoria de política als partits polítics (!¡). A tots?
2.Prohibit que la gent s'il·lusione amb les iniciatives originals i que presente més d'un blog d'un poble.

Bé, si vols seguir honrant-me amb les teues altes valoracions, fes el que et vinga en gana... Jo crec que ja he escrit massa i preferisc gastar el temps amb els meus "col·leguilles" els alumnes de secundària.

PS: serà permesa la meua assistència (i la resta de corporativistes) a l'acte de lliurament... o es poden ferir més sensibilitats?

Anònim ha dit...

Tota aquesta història del penjoll i els premis dels blocs em recorda a l'obertura de la caixa de pandora.

refelet ha dit...

Sr Ferrús, ara vosté parla almenys com una persona adulta, i, per tant, li contestaré com a tal.


Jo he dit, molt educadament, a la meua entrada que no tindria cap problema en esmenar errades, i, després de l'esforç que havia dedicat a l'entrada, m'he trobat amb el comentari propi d'un monyaco que dia "oe, oe, oe", com si estiguerem en el futbol. Vosté mateix ha confessat que havia escrit sense controlar-se mogut per un sentiment d'eufòria (!). A banda d'això, vosté confessava que és membre del Bloc Nacionalista de Pedreguer sense cap tipus de pudor. Fa mal i li explicaré perquè.

Jo no he redactat les bases. Però com altres membres del Penjoll les vaig llegir abans que es publicaren i crec que vam cometre l'errada de no explicitar a les bases que per "política" s'entenia reflexió política, i no el bloc d'un partit polític. I, per tant, assumisc la meua part de responsabilitat. Tot i això, el que no puc entendre, és com un partit polític d'un poble, pot tindre el poc seny de presentar-se a aquestos premis. A Xàtiva també n'hi ha Bloc Nacionalista Valencià i altres partits, i tenen els seus blocs, i a ningú se li ha ocurrit vindre al Penjoll a fer-se propaganda, tot i que sabem que ens lligen o que algun autor hi està vinculat. Però ni aquest espai, ni els premis eren el lloc apropiat per a això.

Jo m'imagine que vostés no ho han fet amb mala intenció, però haurien d'entendre que l'espai d'un partit polític és un altre. Si vosté repassa les entrades vorà hi ha poquissimes referències a partits polítics, i vorà que no n'hi ha CAP ENLLAÇ A CAP PARTIT POLÍTIC. Per què? doncs perquè aquest pretén ser un espai neutral de trobada i no de competència partidista.

Finalment, per què un partit polític no hauria de participar a aquestos premis? doncs perquè en tot partit el vot és partidista, i si aquest decidix el que siga, tots els membres votaran el mateix. Inclús vosté va reconéixer que alguns alumnes seus l'havien votat. Com no vol que pensem que els membres del seu partit polític l'hagen votat i que hagen votat els blocs de Pedreguer, i que, finalment, s'hagen votat a ells mateix?

Sense llevar-li responsabilitat al Penjoll i sense voler desmeréixer la vàlua del seu bloc de llatí i de Nausica, si li dic, que el vostés han fet ha estat poc ètic.


I tranquil, poden acudir sense por a l'acte de lliurament. Les discussions al Penjoll són només verbals.

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Ara ja sabem qui es el mes fantasma de tots: el de pedreguer.

Heidi ha dit...

Hola Penjoll@rs i arrimats i arrimades:

he estat molt liada i no he pogut participar en tot aquest "tinglao" però volia: felicitar als premiats i congratular a l'organització per aquest concurs que ens ha fet conéixer tants blocs, alguns força interessants.

Aixó és el que queda i aixó és el que val i encara que sempre les coses es poden fer millor, a mi m'ha paregut tot molt bé. No em direu que no teniem un jurat amb categoria...

Bé, com no sé si podré anar a l'acte d'entrega(les dones no som complicades, o si?, però de vegades tenim molt complicat compatibilitzar determinats aspectes de la nostra vida), manifestar que estic totalment d'acord amb algunes coses que s'han dit, per exemple, respecte de la no participació de partits polítics. Crec que el Penjoll no és l'espai adequat, amb tots el respectes i sense ofendre a ningú.

M'agradaria destacar que donat que quasi no hi han bloc de dones interessants,vaig a animar-me a crear el meu. Els que he vist no són molt reivindicatius i está bé divertir-se però cal parlar també de coses serioses, o no?

Bé amics, amigues del Penjoll, fins prompte, un plaer.

Tadeus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Tadeus ha dit...

Em sembla lamentable que algun "anònim", com l'últim que ha aparegut ací, aprofite l'anonimat per insultar altres persones.

Crec que el Premi de Blogs ha permés eixamplar el cercle d'internautes que llegeixen El Penjoll, i això està bé, però també ha atret a una sèrie de subnormals poc desitjables, com és el cas del darrer "Anònim".

Heidi ha dit...

perdone Calinca, pero l'actuació d'algunes persones deixa molt que desitjar, açó és un joc i s'ho han pres com algp persoanl, que si el jurat, que si Toni, s'han passat tres pobles...

Tadeus ha dit...

Sí, el debat pot haver sigut més o menys cutre, però torne a dir que utilitzar l'anonimat per dir que una altra persona és un "fantasma" situa el Penjoll a nivells molt baixos, semblants al de qualsevol chat d'Internet. És la meua opinió personal.

Per cert, Heidi, a vore si s'anima i enceta el seu blog personal, tal com apunta en l'anterior comentari.

Heidi ha dit...

Perdone Calinca, ja estic ací, açò d'estar fent tasques domèstiques i alhora mirant el penjoll...

Estic d'acord no em sembla bé l'insult, ni l'anonimat.

Respecte al meu futur BLOC pensaré propostes i noms i ja li les comentaré.

Torne a les meues coses, ja xarrem.

Vicent Terol ha dit...

Pense que l'iniciativa d'El Penjoll, amb l'assumpte dels premis, ha estat molt interessant. Més que res perquè és una forma de crear xarxa, d'impulsar el tema dels blocs a les comarques centrals; i també perquè això pot tenir certes projeccions més enllà de l'espai virtual.

Per altra banda, dir-li a refelet que ha oblidat el meu bloc a l'enumerar tots aquells que participaven als premis: laixeta.blogspot.com

Salutacions

Comtessa d´Angeville ha dit...

Heidi que sí hi ha blogs de dones!!! (ara, per lo vist poc interessants) però quan més millor.

A pesar de no estar d'acord amb algunes de les decisions del jurat, enhorabona al Penjoll per la iniciativa. I que tot el que s'ha dit per ací aprofite per a millorar pròximes edicions.

Salut!

Anònim ha dit...

Xe, Vicent, no mareges que tu no estaves apuntat als premis!

Anònim ha dit...

Moltes gràcies pels aclariments, refelet.
Quasi tot el que dius, és encertat... Evidentment, tot haguera quedat clar apareguent en les bases: de fet, encara que no ho semble, el blog del nostre col·lectiu vol ser d'informació d'un poble de la Marina i no l'òrgan del partit polític... Per això vam pensar adient presentar-lo.

Pel que fa a allò dels alumnes, trobe normal que els usuaris del blog el voten... si els agrada, clar (curiosament, entre la gent que m'ha felicitat al blog del Departament, no hi ha cap alumne; i més curiós encara, no hi ha quasi ningú de Pedreguer, ni tan sols de la Marina Alta). Tinga clar que molts d'ells (dels alumnes) no ho hauran fet (vol dir que tots els alumnes d'un profe tenen la deferència de fer-lo content?)

No penseu malament, a mi això de falta d'ètica em sembla un poc fort, però bé "para gustos colores". També és normal, pense, que la gent votara en les categories per afinitat simpàtica.

Lo del "oe, oe, oe" i l'eufòria només pretenia ser una petita broma entre, suposava, bona gent (però ja veig que en estos saraos es destil·la molt mala bava) i, fins ara, tampoc pensava que "confessar" que sóc del BLOC haguera de considerar-se vergonyòs, però bé...

Seguisc dient: ole per la iniciativa... encara que encenga alguns debats decebedors... Amb aquestes actituds poc de "comarques centrals" farem, amb "lo" bona idea que és.

Salut!

refelet ha dit...

Benvolgut Sergi Ferrús:

La mala bava és la de l'allau d'anònims que va estar qüestionant el jurat i els premis els dos primers dies només perquè no havia guanyat el seu bloc o el del seu amic. La meua entrada es va penjar per aclarir millor els resultats. En eixes circumstàncies, el seu comentari de "oe, oe, oe", no va resultar gens oportú. Per altra banda no m'atribuïsca coses que jo no li he dit (per això de "confessar").

Farem Comarques Centrals, i també País, si tots sabem estar i evitem comportaments com els que ací s'han vist.

No discutim més. Salut...i república!

Peguie ha dit...

Ja està bé, com torneu a discutir em faig l'harakiri ja!

Amunt el penjoll, abaix les disputes!

Vicent Terol ha dit...

T'equivoques, Anònim. Sí que estava apuntat als premis i... vaig aconseguir un vot!!

refelet ha dit...

Ja està corregit, gràcies!