diumenge, 16 de novembre del 2008

Manifestació per la Llibertat del Sahara a Madrid

Vos pengem ací aquesta informació que ens han enviat Els amics del Poble Saharauí de Xàtiva:

Amics del Poble Saharauí de Xàtiva, SAPS de Canals i Lloensa de la Llosa de Ranes s’han desplaçat en autobús aquest dissabte 15 de novembre de 2008 a Madrid i s’han unit a la caravana que provenia des del País Valencià

Les associacions de la Costera i entre elles Amics del Poble Saharauí de Xàtiva han participat en la manifestació de Madrid aquest dissabte 15 de novembre de 2008 en la qual s’ha denunciat la continua violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental i s’ha reclamat que es finalitze el procés de descolonització i es realitze el referèndum d’autodeterminació que ha de portar al poble sahrauí cap a la independència.

Milers de persones desplaçades de tot l’estat espanyol s’han manifestat a Madrid per exigir al Govern espanyol que done suport clar a les resolucions de l’ONU per a la celebració del referèndum d’autodeterminació i que denuncie la violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental per part de Marroc. Des d’Atocha fins al Ministeri d’Afers Exteriors els crits que més s’han escoltat són “¡Sáhara libertad, Polisario vencerá!” o “Marruecos culpable Espanya responsable”, amb banderes sahrauís i pancartes, com la d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva “Sàhara Lliure” o com la de la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià “LLUITEM PER LA INDEPENDÈNCIA DEL POBLE SAHARAUÍ. Contra la tortura i la violació dels drets Humans en el Sàhara. No més abandons i enganys. Evitem la guerra.”.

La manifestació ha estat convocada per la Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara (CEAS) i han participat els actors i artistes de la plataforma todos con el Sáhara. (Rosa Ma Sardà, Verònica Forqué, Fran Perea... entre altres)

2 comentaris:

Ai! Xàtiva ha dit...

Marroc culpable i Espanya responsable. Per un Sàhara Occidental lliure.

Per l'alliberament del poble socarrat!

Anònim ha dit...

Pero si es XàtivaFreedom!!!

Ja m'estranyava no voret per ací! no vas tindre prou amb l'éxit dels teus blocs Som Xàtiva i XàtivaFreedom? No saps que inventar per marejar i confondre!