divendres, 28 de novembre de 2008

MANIFEST 25 N DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERELA PLATAFORMA FENMINISTA DEL PAÍS VALENCIÀ es va adherir al manifest del Feminari d'Alacant, així que val la pena recordar encara que ja fa uns dies, aquesta data:

MANIFEST 25 N DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

66 dones assassinades al nostre país al llarg del 2008, set d’elles a la Comunitat Valenciana. Tres anys després de l’entrada en vigor -en la seva totalitat- de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere i un any després de l’entrada en vigor de la Llei d’Igualtat, ens trobem davant aquesta dura realitat que reduïxen a fredes xifres les estadístiques.

Moltes d’aquestes persones assassinades, aquestes 66 dones assassinades, havien denunciat al seu agressor (la seva parella o exparella) i havien aconseguit dels Tribunals de Justícia mesures de protecció i ordres d’allunyament però no va ser suficient per evitar la seva mort.

L’Informe del Govern sobre aquests tres anys d’aplicació de la Llei Integral, indica que ha augmentat el nombre de denúncies i de casos jutjats però ha baixat el nivell de sensibilització de la societat davant d’aquest greu problema que ens pertoca a totes i a tots i que, per tant, ens correspon a tota la societat resoldre’l.

Des de la Plataforma Feminista d’Alacant fem una crida a la ciutadania perquè, entre totes i tots, redoblem els esforços a denunciar, jutjar i mantindre una tolerància zero amb els maltractadors així com a incrementar el recolzament social a les víctimes .
Tots els indicadors econòmics i laborals segueixen demostrant que les dones tenim un percentatge major d’atur, una mitjana de retribució inferior a la dels homes, malgrat realitzar la mateixa activitat, i unes quotes ínfimes de representació en els consells d’administració de les grans empreses d’aquest país.

És per això que EXIGIM a les diferents instàncies de l’Administració (estatal,autonòmica i local) que compleixquen amb la seva part de responsabilitat en el desenvolupament total de les mesures legals adoptades i que l’eradicació de la Violència de Gènere sigui un punt prioritari en les seves agendes.

Per a que tot això es puga aconseguir, considerem de manera crucial, en primer lloc, augmentar la dotació pressupostària i els recursos humans que requereixen les esmentades lleis, i en segon però igual d’important, potenciar l’educació en el valor de la igualtat per a les xiquetes i xiquets del nostre país i de la nostra Comunitat, com una aposta de futur d’una societat que confia en viure, com més aviat millor, sense més víctimes de la violència masclista.

De fet,la política educativa del President de la Generalitat, Francisco Camps, i del Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, amb el seu capficament per impartir l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania en anglès suposa un clar boicot a la coeducació en igualtat i explicita el veritable lloc que ocupa per a ells la consecució de la igualtat real entre homes i dones.
Nosaltres continuarem treballant per aconseguir aquesta igualtat real, per a decidir plenament sobre el nostre cos i perquè no hi haja ni una víctima més dels maltractadors. Però necessitem de totes i tots per aconseguir-ho.

http://www.plataformafeministalicante.blogspot.com/

6 comentaris:

Peguie ha dit...

Disculpeu,
Ho he posat un poc tard però crec que és important que el penjoll arreplegue aquesta data. A més Super Fiplo va posar que era el dia de no se que ..i jo crec que el PENJOLL hem d'estar entre eixe sols 3% que considera la violència de gènere un problema important.

calinca ha dit...

Efectivament, una de les maneres de lluitar contra les desigualtats i les injuustícies és a través de l'educació. Aprofite l'avinentesa per recordar que demà dissabte, 29 de Novembre (18:00, Plaça de Sant Agustí), es fa una manifestació a València per la defensa de l'ensenyament i contra els desgavells del Govern valencià en matèria educativa. La notícia és que Calinca, que només ha anat a un parell de maniferstacions en tota sa vida (entre elles una multitudinària a Amposta contra el transvasament de l'Ebre), molt probablement assistirà a esta. ¿Hi haurà més penjollers fent-me companyia?

Cul de sac ha dit...

Cal.linca, no ens mentisca. Vosté ha anat a més d'un parell de manifestacions. L'última va ser la què reclamava la beatificació del santíssim Chiquito de la Calzada, i tinc proves. De fet des d'aquella "mani" vosté anomena al acte "manife-rs-tació". Jorrrl....

Capità Superflipo ha dit...

Per al·lusions:

Xiqueta, que t'has enganyat. Que jo no tinc res a vore amb el que m'atribueixes. Que era un altre.

En qualsevol cas, no descarregues els teus descuits amb els demés. I no banalitzes sobre el Dia Internacional del Laïcisme i de la Llibertat de Consciència. Pot ser, gràcies al Santíssim Pare, has reaccionat i ens has informat (més val tard que mai) d'un dia tan important com és el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

Per la meua part, sols donar-te les gràcies per haver dedicat un espai d'El Penjoll a recordar-nos el significat d'este dia.

l'escrivà de cort ha dit...

Jo considere que és important que els homes adoptem un posició clara i radical en contra de la violència exercida contra les dones, sense que ixò implique llevar-li importància (que en té, i molta) al laïcisme i a la llibertat de consciència. De fet, la religió també exerceix una mena de violència (menys punyent, si es vol) contra la dona: la discriminació.

Quant al senyor Calica, he de dir-li que, a la manifestació de demà, hi haurà almenys un confrare de El Penjoll: jo, que pense anar-hi. Dic açò, perquè encara no m'aclarisc: vostè és confrare de número o només un simpatitzant?

calinca (desubicat) ha dit...

Jo sóc penjoller numerari, ja que m'agrada montar el número de tant en tant.