dimecres, 8 d’octubre del 2008

dubtes existencials.... o no? ( i 3 )

ature el meu cotxe a un semàfor de camí a casa. observe a un home que camina ràpid i estranyament, amb la ma dreta es cobrix la boca i el nas, com olorant-se amb fruïció, sobtadament canvia de ma... deu, dotze, quinze, vint segons, i de nou la dreta...
el semàfor és verd de nou, reprenc la marxa i, de retorn als meus pensaments, em pregunte... davant d'aquesta crisi que ens assola... ¿a quines coses estic disposat a renunciar? ¿de que puc prescindir a ma vida?

4 comentaris:

Alietes el del Corralot ha dit...

Ací tenim al funambuliste-cínic! Em referisc a l'escola filosòfica dels cínics, només que ells en compte de preguntar-s'ho, passaven a l'acció i començaven a prescindir de "coses". El cínic més famós és Diògenes el del tonell, o el de la bóta, segons traduccions. Jo, de moment, continue vivint de lloguer, pel que puga passar.
Vivim em la societat de l'Acumulació. I de la perversió! El llenguatge s'ha pervertit: si us fixeu li diuen síndrome de Diògenes, just a l'efecte contrari al de prescindir de coses: la síndrome de Diògenes ha quedat entesa com l'acumulació de material i objectes vells, dels quals el propietari es nega a desfer-se'n. Ni puta idea!

Tadeus ha dit...

Te vosté raó, Sr. Alietes, el nom de "Síndrom de Diògenes" per designar aquesta malaltia mental és un gran desencert. Diògenes estava dotat d'una notable lucidesa mental, molt allunyat doncs dels que pateixen el mal anomenat síndrom, acaparadors de deixalles i fins i tot (en alguna versió d'aquesta malaltia) d'animals que troben pel carrer, que es converteixen també en víctimes.

Tornant a la pregunta existencial del funambuliste: "¿de què es pot prescindir?", supose que qualsevol resposta que es done sonarà una mica a llibre d'auto-ajuda. I això sí que és prescindible. Si té algun llibre de Paulo Coello o similars, tire'ls al contenidor de paper-cartró!

Alietes el del Corralot ha dit...

Per cert, estimat funambuliste, qué vol dir l'"(i 3)" que ha posat en el títol? que este és el punt i final de la seua secció? que ja no té més dubtes existencialistes?
No home, no. No ens pot fer això!
Jo en vull més!

Unknown ha dit...

jo anit hauria d'haver prescindit del tequila.... des de la fosca ressaca que m'invadix el tranquil·litze Alietes, no, no és el darrer, la idea és que al "i 3" li seguisquen molts més... serà per dubtes!