dijous, 21 d’agost del 2008

UN REGALET PER A ESCRIPTORS POSTFIRERS

S’ha acabat la Fira i ningú t’ha a firat res? ¿Et sents abandonat pel teu alcalde perquè vols que Santa Clara siga públic i es convertisca en el museu taurí que tanta falta fa a la Gran Xàtiva? No et preocupes. Nosaltres, com els bons desodorants, no t’abandonem i s’en recordem de tu. Amb este regalet que et fem pots aconseguir qualsevol cosa que t’imagines, perquè t’ajudarà a organitzar i dur el fil de les teues històries. Ací tens l’enllaç de StorYBook, un programa lliure que t’ajuda a escriure les teues novel·les.

Ja saps que a l'hora de bastir un argument cal pensar en els personatges que hi intervindran, en les diverses escenes i en els diàlegs, de manera que tot plegat mantingua la coherència. Amb el programa, es pot vorer la novel·la des de tres perspectives diferents: de manera cronològica, per capítols i escenes (que es poden moure i canviar de lloc i data) o bé donant una visió general del llibre tal i com quedaria un cop acabat. A més, StorYBook inclou un mapa conceptual del llibre, els vincles entre les escenes, fitxes dels personatges, de manera que pot ser molt útil per als arguments complexos com els de Calinca.

Com hem dit, el programa és lliure sols has de descarregar-te’l i després, si no domines l’anglès o l’anglès et domina a tu, vas a “file”, posteriorment a “preferences” i fiques el “language” i el “spell check” (ortografia) en espanyol i li dones al “OK”. A partir d’ací, ja pots anar creant la teua història, per exemple, per als IV premis de narrativa breu poble de Barxeta 2008 o per a uns altres premis. Aixó sí: no t’aconsellem l'ús d'este programa per a fer micro-relats... però tu voràs.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Companys, l'enllaç que heu posat per a les bases del certamen de Barxeta no duu enlloc. Us deixe un altre més "eficaç": http://cultura.gencat.net/PreLit/FitxaPreLit.asp?TEMA=01.&Buscar=++Cercar++&NRegistre=11&idregistre=86924

El Penjoll ha dit...

Ja està ficat l'enllaç. Gràcies.