divendres, 11 de juliol del 2008

QUART DIA EUROPEU DE BANY EN ELS RIUS A L'ASSUT D'ANTELLA

Demà dia 12 de juliol, l'associació Xúquer Viu, dins la seua campanya Mulla't pel Xúquer organitza el dia del bany europeu a l'Assut d'Antella. Vos reproduïm a continuació un correu que han interceptat els serveis d'informació de El Penjoll:

"El proper dissabte 12 de juliol celebrem per quart any consecutiu el “Dia Europeu del Bany en els Rius”. Aquest dia milers de ciutadans i ciutadanes europeus reivindicarem una millora de la qualitat de les aigües dels rius, en el que es coneix com el “Big Jump”
Volem que es complisca la Directiva Marc de l’Aigua que contempla aconseguir un bon estat ecològic dels rius i zones humides abans de 2015.
La campanya pretén reconciliar la gent amb els seus rius i recuperar-los. Tenim l’exemple del riu Elba, que travessa Txèquia i Alemanya. En tan sols 12 anys, passà de ser el més brut d’Europa a ser un riu apte per all bany.
Al País Valencià, reivindiquem uns rius nets i vius al Xúquer, sobreexplotat, sense cabal ecològic i greument contaminat al seu pas per la Ribera.
Xúquer Viu ha convocat per al dissabte 12 de juliol una acció lúdica i reivindicativa, amb l’objectiu de fer possible que el 2015 puguem prendre el bany en qualsevol punt del riu perquè estiga plenament recuperat.
A les 12:00 del matí a l’Assut de Carcaixent, entre Sumacàrcer i Antella, procedirem a llegir un manifest i a continuació ens banyarem en el Xúquer per tal de reivindicar unes aigües netes que permeten el bany en tots els trams del nostre riu.
Per tal d’arribar a l’Assut de Carcaixent, t’adjuntem uns plànols. Cal agafar l’eixida 855 de l’A-7, direcció Alcàntera, Càrcer i Sumacàrcer. Després de travessar Alcàntera i Càrcer agafar el camí de l’Assut, que estarà marcat.

L'assut de la sèquia de Carcaixent és un lloc que ha estat tradicionalment emprat pels veïns dels pobles de la rodalia per anar a nadar. És un lloc, no obstant, apropiat per a la gent que sap nadar. Els xiquets que no saben nadar poden jugar en l'aigua al peu de l'assut, on es forma algun bassal de poca profunditat. És convenient portar sabatilles per a no esvarar-se en caminar per damunt de l'assut, que és tot un plaer. Després els que vulguen dinar, encomanarem una paella a Sumacàrcer; però caldrà saber quants som. Així que els que pensen dinar amb nosaltres ens ho han de confirmar al telefon 655833540 (Roger) fins el divendres dia 11 a migdia."