dimarts, 3 de juny del 2008

Nota de premsa de l' Associació d'Amics del Poble Saharaui de Xàtiva

UN OASI AL DESERT

El Gran Teatre de Xàtiva ple de gom a gom va gaudir

d’un espectacle solidari amb el poble sahrauí meravellós.

L’espectacle solidari amb el poble sahrauí va reunir divendres 30 de maig al Gran Teatre de Xàtiva una gran quantitat d’artistes de la nostra ciutat que van convertir la vetllada en un gran oasi de talent. Ens van fer gaudir de música, dansa i teatre en una encertada mescla que va crear un ambient de màgia difícil d’oblidar per als presents.

L’espectacle es va dividir en tres grans blocs. El preàmbul va començar amb una cançó infantil cantada en àrab. A la primera part, els protagonistes van ser el Cor Polifònic “Ciutat de Xàtiva” i el grup “Musicant”, a la segona part l’“Escola de Danses de Xàtiva” i la Rondalla i a la tercera part els artistes Pachi G. Fenollar que va ballar dansa contemporània, Mª José Peris que va interpretar dues nanes i, una havanera junt a Pep Gimeno “Botifarra”, que a continuació va cantar i fins i tot ens va sorprendre amb una dedicatòria al poble sahrauí amb un cant improvisat i, finalment va convidar a Feliu Ventura a compartir l’Havanera dels borratxos. Feliu va continuar amb dues cançons més de la seua discografia.

Tota aquesta barreja artística anava unint-se amb les aparicions dels membres de la Bicicleta Teatre que interpretaren alguns dels poemes d’Ibn Hazm i finalment pel grup de dansa del ventre “Princesas del desierto” que amenitzaren el colofó de l’espectacle que simulava una festa al desert.

Des de l’associació d’Amics del Poble Saharaui de Xàtiva volem, i no ens cansarem de dir-ho, agrair públicament aquesta iniciativa solidària, en primer lloc per la resposta del públic que no va deixar una butaca buida al teatre, després pels patrocinadors que han confiat en nosaltres i com no, molt emotivament agraïm a tots aquells que van participar desinteressadament en aquesta idea que va sorgir modestament i que ells l’han convertida en una meravellosa iniciativa. Pels moments irrepetibles, per la complexitat a l’escenari, per la seva dedicació i per la seua generositat moltes gràcies. A l’amic Toni Martínez pel seu entusiasme i esforç moltes felicitats i el nostre reconeixement.

Finalment anunciar-vos que aquest esdeveniment servirà per què 14 xiquets i xiquetes sahrauís dels campaments de refugiats a Tinduf troben aquest estiu UN OASI AL DESERT.

Associació d’Amics de Poble Saharauí de Xàtiva

1 comentari:

El Penjoll ha dit...

Moltes gràcies als Amics del Poble Saharaui de Xàtiva per enviar-nos la nota!