dijous, 12 de juny de 2008

MIRACLE DEL FOTOXOP AEROPAJITAPer intercensió de sant Feliu patró de Girona (i també de Xàtiva fins el riu), s'ha girat la rajola en la pantalla en homenatge al rei Philipho, la vera efígie del qual es conserva en "El Prado" municipal. Com pot apreciar-se en fotografies de diversos llibres de la fira de fa uns anys, el taulell efectivament l'han col·locat al revès... i és que no estem en el que estem. Desitjaríem més professionalitat en les restauracions del patrimoni artístic de la ciutat i més control responsable per part de l'Enchuntament.


Miquel de Sentfeliu.

3 comentaris:

refelet ha dit...

Uf, açò de mirar del revés m'està marejant!

Però és cert, Miquel, té tota la raó. Jo també he fet la prova de la foto al xop i està, senzillament, del revés.

És que pareix mentida!

calinca ha dit...

Ja tenim una altra curiositat que afegir a la llista de coses peculiars de Xàtiva. Fins ara teníem el quadre de Felip V penjat boca avall, ara també un rajol posat al revés. Què coses!

Jesús Badenes ha dit...

Sant Feliu no és el patró de Girona encara que ho va ser durant molts anys. El patró actual de Girona és Sant Narcís i es remunta a l'Edat Mitjana. Sant Feliu, que predicà també a Lió, és l'únic màrtir genuí que diuen tindre els gironins, encara que va nèixer a l'Âfrica.