dimecres, 11 de juny del 2008




L'altre dia vaig anar al Palasiet cercant una mica de tranquil·litat per llegir una novel·leta i la "banda sonora" del jardí trencava la pau i quietud que esperava trobar. S'hi sent una pseudomúsica clàssica, d'aquestes que trobem als mercadets. Fins quan haurem de suportar aquesta remor imposada pels paletos?
Leonidas, que coneix bé l'indret, em va dir que ja feia mesos que suportava aquest mal de cap i que en començar a fer-hi bodes, encara posarien músiques més coentes i alienants.
Després de la "xarraeta" me'n vaig anar al Bellveret. Pensava que allí, almenys, la remor de la ciutat seria llunyana. Però un quart abans de tancar el castell, durant els quinze minuts, una veu gangosa en diversos idiomes i adovada per una cançó molt moderna incordiava per tot arreu que anaven a tancar. Els veïns que viuen a l'edifici de les Santes estaran fins els collons!
De tot açò no se'n diu contaminació acústica? De la lumínica, haurem de parlar en una altra ocasió.
Miquel de Sentfeliu



4 comentaris:

Peguie ha dit...

Quin fàstic de governants que tenim, i qué cutres!

Un altra suggerència, si et ve de gust pegar-te unes braçades i no pots anar a cap piscina, passa't per Ausias March un dia de pluja, podràs fins i tot llançar-te des del trampolí (mini-redona cutre provicional des que fa anys).

Si no saps nedar, no t'apures, agafa't un dels pilons que están dins de la redona i et podràs desplaçar fins i tot a l'estació de trens.

Tremolant estic que de segur que si s'assabenta el Rus, posa una taquilla en la Palmera per cobrar entrada.

Anònim ha dit...

JO CONSTATE:
No hi ha racó al Palacito des d'on no s'escolten els grinyols de l'orquestra de Madame Batterfly. No hi ha lloc on amagar-se. Però clar, és que només coneixen a Puccini perquè l'han sentit en alguna pel·lícula de Hollywood. No saben el què és la música clàssica ni la música en general.
Els nostres governantes confonen música mal entesa i fora de lloc amb cultura.

Anònim ha dit...

Si el que busques és un lloc per a connectar amb tu mateix no has triat els adequats. Fa temps que a Xàtiva és difícil trobar-ne un. Hi ha molta artificialitat, menyspreant la natura i deixant-la de costat. M'agradaria enumerar alguns llocs on podries estar a gust però tinc por de que arribe a oïts de l'Equip de Govern i planten quatre banquets i un altaveu amb sons estridents.
Segur que si busques els pots trobar. Un abraç.

Unknown ha dit...

Sí, com diu el drac encara hi ha algún lloquet pels voltants de Xàtiva on poder sentar-se tranquilament a llegir... però desgracidament tenen que ser secrets o mig amagats per a que no ens els alicaten fins al sostre... jo, en sé d'un redescobert fa poc que em fascina...