diumenge, 18 de maig del 2008

Informació sobre la campanya 'Un NO als organismes modificats genèticament'

El 29 d´abril El Penjoll demanava el suport per a la campanya Un NO als organismes modificats genèticament, en relació a una votació per produir varis d’estos productes a la UE. Encara que han passat uns dies, no volíem deixar d'alegrar-nos amb vosaltres per les bones notícies que, des de Bruxelas, ens arriben. Després de mesos d'un interessant debat sobre transgènics, promogut per la DG Medi Ambient, el passat dia 7 de maig els comissaris europeus van rebutjar l'aprovació de dos dacses i una creïlla transgènics, qüestionant seriosament a l'Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA).

És la primera vegada que els majors responsables polítics de la UE dubten públicament de la seguretat dels OMG. Reconeixen així la inoperància, el caire i el mal paper que ha jugat l'EFSA, i demostren que és fonamental garantir que les opinions d'esta agència siguen d´una vegada per sempre científicament vàlides i imparcials.

Qualsevol que conega un poc a la Comissió Europea sap que açò no haguera sigut possible sense la pressió de l'opinió pública. L'àmplia campanya de recollida de firmes, enviament de correus, postals, blocs, etc. ha donat els seus fruits. Gràcies als que heu estat involucrats en ella. Gràcies als que heu ciberactuat.

Informació addicional relacionada:
http://www.greenpeace.org/espana/news?related_item_id=89819