dimarts, 18 de març del 2008

Tens raó...Reflexionem


És internacionalment reconeguda i amb un gran prestigi la Biennal d’art de Sao Paulo, considerada com el major esdeveniment de les arts gràfiques d’Amèrica Llatina.
Doncs bé, els que manen han decidit que la propera edició, que tindrà lloc en octubre d’enguany, siga una provocació, per tant en aquesta biennal:
¡¡¡¡¡¡NO HI HAURAN OBRES D’ART!!!!!!
Mesquita, la dire, ha dit que serà una celebració en buit, sense cap exposició i amb l’edifici convertit en un espai per a la REFLEXIÓ.
“Estoy proponiendo un debate, es una llamada a la controversia”, declara Mesquita al diari O Globo.
“La bienal es, tras la de Venecia, la más antigua e importante del mundo, una luz que ilumina a todas las demás” afirma Márcio Doctor, competidor de Mesquita per a ser el dire.

¿Voldrà dir tot açò que l’art està en decadència?
¿ja està tot inventat el l’art?
¿Què és art?

Podeu trobar més informació en: http://www.elpais.com/articulo/semana/bienal/vacia/elpepuculbab/20080209elpbabese_7/Tes/

2 comentaris:

refelet ha dit...

Fa anys que l'art aspira a tornar-se filosòfic. Però en la seua temptativa, es queda en una filosofia mediocre o en un art excessivament pedant i conceptual. Aquest tipus de propostes ja són antigues. Al pavelló de l'estat espanyol a Venècia, fa uns anys només, es podia accedir si mostraves el DNI (de l'estat espanyol) la resta de visitants no podien. Dins, però, no hi havia res, estava buit. Una proposta semblant va suscitar la corresponent polèmica al Tate de Londres. Tot això no és nou.

Igual que tampoc és nou qüestionar l'art. Un exemple Ortega en La deshumanización del arte.

Però a mi ni els atabalats del món de l'art ni els filòsofs carques m'interessen.

El que em preocupa és per què en aquesta terra no som capaços de coordinar-nos i en canvi un carota d'Argentina (Mr Àfrica) ve i s'apropia d'emblemes diversos per fer un pastiche infame i troba gent que li riu la gràcia.

refelet ha dit...

Drac, per si algú ho pensa, no em referia a tu en l'última frase.