divendres, 7 de març del 2008

Carta oberta sobre l´obertura d´El Penjoll:

Hola membres revolucionats d´El Penjoll,

advertir-vos, abans de res, que en esta carta no parlaré com Capità Superflipo, sinó com Co-rector de l´Institut Independent d´Estudis Patafísics al País Valencia (IIEPPV). Vos fique al corrent del tema pel que l´escric. La notícia de la imminent obertura d´El Penjoll ha creat una gran commoció al staff acadèmic del IIEPPV i no positiva, com m´esperava, sinó tot el contrari. Resulta que les entitats governamentals, les multinacionals, el holding de castanyes torrades d´El Papero, inclús vàries ONGs, volen retirar el seu suport econòmic al IIEPPV i volen invertir els seus fons en el projecte Open Access d´El Penjoll. A més, les meues declaracions en favor de l´obertura s´han malinterpretat al si del IIEPPV. M´acusen d´haver jugat a dos baralles i d´haver funcionat sols per interessos persoanals i no institucioanals. M´acusen d´haver provocat una OPA hostil en contra dels interessos del IIEPPV. El staff acadèmic està que bufa i em volen declarar “persona non grata” i m´estan forçant per a que dimitisca del meu càrrec de Co-rector.

Durant estos escassos catorze dies que he estat de Co-rector al IIEPPV he obtingut una dilatada experiència i he aprés moltes coses: sé donar visibilitat a un bloc en català, sé donar-lo d´alta a l´IBSN i als Creative Commons, sé ficar noves utilitats com la traducció sencera del contingut del bloc a altres llengües (castellà, anglès i francès), sé ficar comptadors de visites amb estadístiques, sé fer etiquetes de missatges (açò seria molt útil per distingir les aportacions que s´han fet sobre determinats temes o distingir els escrits que cada autor ha aportat), sé fer el pi, el pardalet i em bec un litre de cervesa mentre canta un gai... i sé moltes més coses que poden ser tan útils a El Penjoll com inútils eren al IIEPPV. La meua pregunta és: encara cap la meua ploma de ganso al bloc d´El Penjoll?

L´enemic públic nº 2.


PD- Què lleig és este nou format d´El Penjoll, no?

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Avant

Anònim ha dit...

SUPERFLIPO EL PENJOLL ET NECESSITA LA PATAFISICA NO ET VALORA COM CAL
TORNA AMB LA TEUA PLOMA DE COLOR!

Capità Superflipo ha dit...

Els anònims podeu dir missa. Covards! Que s´amagueu darrere l´anonimat per a qualificar-me. Sigueu valents o valentes i identifique-vos.

Calín ha dit...

Veig que s'ha consumat la posada en circulació per al públic general del blog del Penjoll. De moment, el primer que he fet ha sigut esborrar un parell de misstages enviats per mi mateix, els que considerava menys adequats per a aquesta nova dimensió del Penjoll. Crec que estaria bé que tots els penjollers feren una mena d'autocrítica constructiva, en dues direccions:

1.- Eliminar tot allò que semble pura morralla. Per exemple, el Sr Superflipo ha publicat més de vint misstages. ¿No hi hauria més que prou amb menys de la meitat? I està el cas dels penjollers-fantasma, com Dª Reencarnación; ¿no és hora ja que desaparegua?

2.- Procurar que hi haja més serietat en la identificació dels autors qua participen en El Penjoll; s'hauria de saber més o menys qui és cadascú i caldria aportar els corresponents e-mails en els perfils.

Aquestes mesures podrien assegurar d'alguna manera la sostenibilitat del Penjoll, si no volem que quede en mera anècodta entre un grup de vells amics o coneguts.

Per altra banda, m'agrada el nou format visual del blog, tot i que és millorable. Una mica massa gris, no?

refelet ha dit...

Tal vegada siga massa gris...cregueu que un gris més clar aniria bé?

Pel que fa als correus, no sé si cal el que dius, però si hauríem de posar un de contacte, per exemple el del Penjoll, si vos pareix bé.

Respecte dels perfils i els missatges. Jo ja he aportat coses, com pots comprovar, però la resta depén de cadascú.

Calín ha dit...

Doncs sí, finalment he decidit esborrar-me com a autor del Penjoll.

Alietes el del Corralot ha dit...

Definitivament, Refelet, el color grisós no li para bé al Penjoll. I també m'agrada més la capçalera d'abans, amb la polla del Runa a part, sobre l'editorial.
Que el senyor Calín abadone el vaixell, em sap mal per una banda però per altra no, qué voleu que vos diga?

refelet ha dit...

Calín, com en el paisatge fotografiat per Funan el Seré, a hores d'ara no sé si és un encert o una errada eixir o entrar.

El millor perfil que podem oferir de nosaltres mateix és el que fem. No es pot fugir sempre sinó és a costa de perdre.

En qualsevol cas, el que sap eixir, sap entrar.

refelet ha dit...

Alietes, el gris, era per donar-li un poc més de serietat i equilibrar els punts de vista.

La capçalera anterior se n'eixia del requadre, la columna del text era molt estreta. En aquesta, a més, les fotos es veuen millor. I colors que tenia, units a colors estridents dels vídeos de Superflipo li donava a tot plegat un aspecte kitsch que, si bé recordava molt el punt fanzine de talla i pega, semblava la paranoia d'alguns pirats.

Com a presentació inicial en societat crec que està bé. Però crec que no hem de tindre por d'anar provant i canviar si cal.
Per exemple, respecte d'ahir, el gris és ara més clar (m'agradava més el d'ahir)

Estaria bé, també que els demés opinaren.