dissabte, 9 de febrer del 2008

Crec que sóc diàbola…

Diàboles, campanes i cilindres aquesta és la classificació que ha fet el Ministeri de Sanitat a l’estudi Antropomètric de la població femenina a l’estat espanyol. Ara resulta que el meu morfotipus és de diàbola…o de campana? Jo què sé. Però posada a triar m’agrada més el de diàbola perquè me’n recorde d’aquella frase que ens agradava tant feia uns anys: les bones xiques van al cel, les roïnes a tot arreu. Però per altra banda dic, no hi havia un altre nom per al morfotipus en qüestió?

Bromes a banda, sembla que a la fi s’han pres seriosament aquest tema que fins ara es continuava treballant amb models masculins quan les diferències son evidents. L’estudi classifica tambè per l’edat, predominant les diàboles que som un 39% de les dones, front a un 25% campana i la resta cilindres. Atenció, el morfotipus pot canviar amb l’edat així que ja sé sap si una no es cuida, doncs d’ací uns anys campana….

Un altra conclusió de l’informe és que el 56% de les dones estudiades, tenint en compte el seu Index de Massa Corporal, tenen un pes normal, però en canvi la seu percepció dista prou d’aquestes dades ja que les dones més satisfetes amb el seu cos són les que estan en situació “ de extrema delgadez leve o incluso moderada”. Crec que ací està el parany, som majoria però no som models, els models són altres i així és impossible…

Bé, què us sembla aquesta classificació de les dones? Jo no sé si sóc diàbola o campana, cilindre crec que encara no. Ser diàbola com ja he dit m’agrada. Bé, jo faig la meua xicoteta aportació i demane la classificació del varons en botija, rosqueta i triangle invertit. Qui s’atreveix a autoclassificar-se?

2 comentaris:

Capità Superflipo ha dit...

Jo sense dubtar-ho sóc botija, però com va dir el mestre Fernando Esteso el millor de les botiges és el "pitorro".

Anònim ha dit...

Mare meua! aquesta tampoc torna com la Petu. Es que vols espantar-les a totes?