dilluns, 31 de maig del 2010
República Argentina
diumenge, 30 de maig del 2010
Últim dia de veda a les muralles del castell de Xàtiva
dijous, 27 de maig del 2010
La Santa Mare Església, pringada amb la rajola
Castillejo embarcà la caixa cordovesa en aliances financeres equivocades. El cas més cridaner fou el recolzament que prestà a Rafael Gómez, “Sandokan”, el constructor i joier cordovès imputat a l’operació Malaya, a qui CajaSur finançà aventures immobiliàries a través d’una societat conjunta. La caixa vivia una situació límit; no complia el coeficient de solvència (relació entre recursos propis i la suma d’actius, posicions i comptes subjectes a risc), el nivell mínim legal del qual és del 8%. El Banc d’Espanya havia llançat un ultimàtum: si no regularitzava els seus números abans de final de mes, complint amb l’esmentat coeficient, anava a ser intervinguda. La situació, des que fa un any havien començat les negociacions amb Unicaja, era pràcticament de fallida; havia perdut 710 milions d’euros —596 en 2009 i 114 durant el primer trimestre d’enguany— i podia haver arribat a perdre’n 800 més en 2011. Amb una taxa de morositat del 8,47%, els gestors feren el passat dijous 14 de maig un últim intent per millorar la capitalització mitjançant l’emissió d’accions preferents a subscriure per diverses institucions lligades a l’Església Catòlica (la COPE entre elles), projecte que finalment no prosperà per l’oposició majoritària de la Conferència Episcopal, la Comissió Econòmica de la qual tractà a fons la qüestió.
Al final, ha acabat perdent-la a mans del Banc d’Espanya, que ve a ser igual. Els canvis seran, però, totals. El monsenyor s’ha estalviat, això sí, haver d’acomiadar 700 treballadors. Cal dir que el sindicalisme groc també ha estat una peça clau en la deriva de CajaSur cap a la bancarrota. Aspromonte és l’associació sindical professional majoritària a l’entitat. «La seua creació vingué impulsada per un motiu principal, que continua sent la nostra característica diferenciadora: la independència», informa la seua web, que parla d’independència dels partits i dels sindicats de classe, però no diu res de la seua dependència del bisbat de Còrdova. Sobre el paper, Aspromonte és el sindicat (associació professional sindical, segons la seua pròpia definició) de treballadors més important de CajaSur; representa el 70% de la plantilla, de quasi 3.200 persones. Ara bé, per la manera de fer sindicalisme, mai no ha pogut evitar l’ombra groga que l’acompanya des que va nàixer, en 1977. «És un grupet sorgit per a servir els interessos del rector Miguel Castillejo, però ara ha fet allò que li han dit els seus successors», critiquen fonts de CC OO, que representa el 20% dels empleats. En definitiva, amb la intervenció del Banc d’Espanya, els deutes de CajaSur, provocats per l’Església Catòlica, hauran de pagar-los els contribuents. Amén!
Grues a Otos
Tres pardals han unit les seues forces per fer una vetlada poèticomusical. Es tracta de Toni Espí, Elies Barberà i Toni de l'Hostal.
Per la informació que hem pogut considerar, Toni Espí anirà espí-golant alguns dels aspectes principals de l'últim llibre de Barberà, Allà on les grues nien, una oda càustica a l'estil de vida metropolità -segons diu Barberà, qui estarà nugat a la cadira i amb la boca embenada. Li serà desembenada només per llegir els versos que vagen a joc amb el que diu Espí. El de l'Hostal, que s'ho mirarà tot com qui veu ploure, s'arrancarà a tocar i a cantar temes que faran de luxós contrapunt a les paraules del de Bèlgida i els versos del de Xàtiva.
Tot això serà després del soparot que la casa de Joan Olivares i Sumpció pararà a taula. (A l'enllaç de Ca les Senyoretes teniu els horaris i el menú.)
Serà inoblidable!
Ací va un poema dels que no seran recitats:
VIANANT
dins la bambolla-cúpula, ell:
formiga, punt,
molècula, àtom,
part,
res,
quark,
u.
dimarts, 25 de maig del 2010
Esport i trellat
divendres, 21 de maig del 2010
(AUTO)ENTREVISTA (O ENTREMIRADA) A LA MARACA HUMANA: DESDOBLAMENT DE PERSONALITAT O MITOSI?
La Maraca Humana: Però això no és un problema nostre. El problema està en la confusió de la gent. La gent viu en la confusió. El confusionisme s’ha convertit en una filosofia de vida. Espere que esta entrevista aclarisca esta confusió i altres rumors que he llegit i escoltat per tot arreu.
R: Ha llegit l’article que dedica el bloc Terradelfoc al grup The Mateta de Fenoll Faulk Ban i la Maraca Humana (abans anomenat Alietes, Refalete i el de les maraquetes)?
LMH: Es refereix al bloc de senderisme que transita per l’anonimat i la indiferència?
R: No, al bloc de música en català que penja una cançó, o més, al mes.
LMH: Ara mateix només llig blocs en hittita. A poder ser de poesia. Com va deixar escrit Eduard Peusek al bloc Petits Escrits: “L'escriptura cuneïforme és la forma més pura d'expressió poètica. No s'ha fet poesia des que es va deixar l'escriptura cuneïforme.” Per tant, la recent acusació de Tadeus dient que el nostre grup fa poesia és improbable.
R: Ara que cita l’hittita i a Cal·linca. Què sap dels cal·lingrames?
LMH: Bona pregunta. Com tots sabem els surrealistes van intentar recuperar l’esència de la poesia mitjançant els cal·ligrames, però cap cal·ligrama ha arribat a fregat la perfecció dels versos hittites. Des d’ahir sembla que s’està gestant un moviment renovador a la poesia on, mitjançant els cal·ligrames, es conjuga el misticisme, l’estoïcisme, el catecisme, el laïcisme, l’agnosticisme, l’eclecticisme, l’escepticisme, l’asteticisme, el cal·linquisme, l’ateisme, l’atletisme, l’esteticisme, l’antiacademicisme, l’apoliticisme, l’antibel·licisme, l’ostracisme, el cinisme, el canibalisme i algun que altre exorcisme i anglicisme. A esta nova fórmula poètica s’anomenat cal·lingrama, però se sap ben poc d’ella. De fet, quan estic dient açò no té ni 24 hores de vida.
R: A més de no tindre ni idea de poesia, com acaba de demostrar, també es rumoreja que tampoc en té de música. Què pot dir al respecte?
LMH: Per a la gent parlar de música és com parlar de futbol. Qualsevol exerceix de crític musical. Però quants d’ells han escoltat la discografia sencera de Georgie Dann, Luís Aguilé, Kamelo Punto Semos, Rodolfo Chkiliquatre... Jo m’he l'he mamat tota (em referisc a la discografia d’estos mestres que, de segur, seran estudiats en breu a l'ESO).
R: Però vosté veu alguna semblança entre l’estil dels Mateta de Fenoll i els esmentats?
LMH: Clar que sí. Amb Georgie Dann i Luís Aguilé que ni ells ni nosaltres hem llegit a Faulkner. Amb els Kamelo que ni en la seua música ni en la nostra s’escolta el so de les maraques. I amb Rodolfo que només tenim una cançó.
R: Han pensat en presentar-se a algun concurs com el Sona La Dipu o, per què no, Eurovisión?
LMH: La música Faulk no està feta per a les masses. Si ens presentàrem a un concurs d’este tipus seria per saber què és la derrota. És difícil combinar la precipitació escènica amb la presentació d’un treball previ. El nostre primer i últim concert va servir per llançar el single “Cançó de bressol”, però si la tornàrem a tocar estaríem fent el que fan la resta de grups El grups de música són monòtons. Només fan que repetir les mateixes cançons, una i altra vegada. Quin mèrit té açò? I tots els grups estos que han ressuscitat per a tocar, vint anys després, les mateixes cançons que tocaven? Quantes vegades pot cantar un grup els seus Hits? Tots fan el mateix i després es queixen del top manta. A nosaltres açò ens la bufa. Per nosaltres poden piratejar-nos tot el que vulguen i més. Som fallers de la música. Cada concert presentem i cremem el nostre repertori. Cremem inclús el nom del grup. Per què els grups no canvien de nom a cada concert? Jo li ho dic: per donar-se a conèixer i per raons comercials. Exceptuant la música Faulk, la resta és monòtona, repetitiva i previsible. U sap qui actua en un concert i què va a escoltar. En la música Faulk, el grup no està mai en cartell. Irromp a l’escenari. Es pot tindre la sort d’estar en el lloc i hora adequada o no. En la música Faulk genuïna el grup canvia de nom a cada concert, de cançons, inclús de components. Jo, per exemple, abans era el de les maraquetes i ara sóc la Maraca Humana.
R: Però... Què està dient-me? Si del grup només coneguem una cançó!
LMH: En realitat, el grup està passant per un moment de transició. Un moment d’indefinició. Un moment creatiu. Són estos moments de canvi, els moments de creativitat del grup. Si no fos així no deixaria que em fera esta entrevista. Estem immersos en eixe transcendental pas iniciàtic de la primera a la segona cançó. De fet, com saben, estem treballant amb un poema de Faulkner.
R: No sé jo si això tindrà lloc. Sembla ser que li estan fent el llit... Sap que Refalete està participant al concurs per a grups novells La Campana... I què em diu d’Alietes que actuarà el proper 29 de maig a Ca Les senyoretes acompanyat per la música de Toni de l’Hostal?
LMH: A Refalete sempre li ha fet il·lusió tocar el 15 ‘agost a la festa major de la Vila de Gràcia i ho comprenc. Però açò d’Alietes, de juntar-se amb el duo els Toni’s i deixar-se acompanyar per la música del Toni de l’Hostal eixe... Què no vaja jugant l’Alietes, no siga cosa que Refelete i La Maraca Humana irrompen en meitat del recital...
R: Per anar acomiadant-nos. Abans ha fet referència a la seua mutació de el de les maraquetes a La Maraca Humana. Encara que ja va explicar alguna cosa...
LMH: No, no, perdone. Ho va explicar vosté. La versió que corre per ahí és seua, no meua. Vol que li diga la veritat del meu canvi d’identitat?
R: Clar!
LMH: En acabar els nostres sis minuts de glòria a l’Auditori de Manuel, serien vora les 2 de la matinada del 24 d’abril, vam baixar al nostre camerino. Alietes i Refalete estaven tan decebuts de la meua silenciosa actuació que, mentre un em subjectava, l’altre em va estacar una de les maraques pel florí. I ahí s’ha quedat hostatjada des d’eixa nit...
R: Una mala experiència. Sí senyor. I ara què?
LMH: Què ara què? Doncs ara, quan em tire un pet, semble un sonall. Tinc raó en dir-me La Maraca Humana?
dimecres, 19 de maig del 2010
Pedrals, Apollinaire, Calinca
D'Apollinaire, Les onze mil vergues, ja se sap. Però esta també. Que com hi he retornat? Perqué fa no res he llegit El furgatori (La Breu edicions, col·lecció Alabatre) de Josep Pedrals i l'una em va recordar l'altra. No parle de plagi, ni molt menys, sinó d'una semblant desimboltura estilística. La novel·leta poètica de Pedrals em va sorprendre i em va corprendre i m'ho vaig passar d'allò més bé entre les aventures absurdes succeïdes al poble de Bolló, on és arribat Quim Porta (!) per investigar les arrels de la lírica popular de la contrada. Una delícia, tota ella. Un tastet? Vinga, va:
La Julieta de cal Cansat (jo sí que vaig acabar cansat), disfressada de Julieta shakespereana, em va exolicar amb pèls i senyals que Capulet, que ella pronunciava "Capaletto", en italià volia dir "cap al llit", i un cop vam haver preparat un jaç amb fulles, petita pràctica que resultà un joc molt entretingut, em va demnar que la montesco. Sí, les noies de Bolló són cultes, de pell suau i de creativa provocació continguda i excitant.
I de Pedrals vaig anar a parar a Apollinaire. I amb Apollinaire vaig anar a parar a una de les tesis més reexides de l'ínclit Tadeus Calinca: els premis literaris. Vegem que diu Guillaume al capítol 16 titulat Persecució:
Ja ho veuen, Apollinaire autor precalinquista!
dilluns, 17 de maig del 2010
Jronya que jronya
El Rei i la sanitat (no tan) pública
XAVIER Bosch
Sí. El Rei s’ha espantat per un nòdul al pulmó i ha buscat el millor especialista. L’ha trobat a Barcelona. Amb tants metges com tenia a Madrid, venir-se a operar aquí ha estat un bon espot per als cirurgians catalans, ja prou prestigiats. En 80 hores, ha vingut, l’han obert, l’hi han extirpat i li han donat l’alta de l’Hospital Clínic. En acabat, i amb l’alegria de saber que tot plegat era benigne, ha donat el titular: «Cal estar orgullosos de la sanitat pública». Efectivament. Malgrat la manca de metges, de llits i l’escreix de cues i llistes d’espera, tenim -–en general-– una sanitat pública de primer nivell que sembla regir-se per una màxima: com més malament estàs, millor és el servei. Però em fa l’efecte que el Rei ha sortit per la porta de Villarroel sense saber exactament on ha estat. La versió oficial diu que, en nom de la «seguretat», ha passat quatre dies en una còmoda habitació de la planta setena. És a dir, ha estat a Barnaclínic. Barnaclínic és una clínica privada dins de l’hospital públic del Clínic. La idea incipient potser no era dolenta: atès que molts metges que els matins treballen a la pública a la tarda despatxen en consultes privades, algú va pensar que era millor muntar la mateixa consulta privada a dins mateix del Clínic. La solució és legal, però èticament reprovable. Primer, tal com denuncia la CGT, perquè s’empren serveis, personal i material de la sanitat pública per a benefici privat. I segon, perquè conec casos que al matí entren per la porta de la seguretat social, els diuen quants mesos cal esperar per fer-se una ressonància magnètica i, aleshores, allà mateix, els ofereixen la possibilitat de fer-se la prova una tarda de la mateixa setmana. Això sí, a Barnaclínic, i passant per caixa. Així funciona un tinglado que, a més de ser competència deslleial per a les clíniques privades que no s’aprofiten d’aquest gran flux públic de clientela per captar pacients cap al negoci privat, és una enorme injustícia per als que no s’ho poden pagar. D’això, esclar, al Rei no n’hi han dit ni piu.
dissabte, 15 de maig del 2010
MANIFESTACIÓ A XÀTIVA CONTRA EL MACROABOCADOR, 17:30, Plaça la Bassa
dijous, 13 de maig del 2010
paraules que ofenen
dimecres, 12 de maig del 2010
En la Primavera perpètua
Com que sóc una mona que fa monades, m'agradaria mostrar-vos el tràiler d'una peça que vam crear amb Teatre de l'Enjòlit a partir de textos (bàsicament poemes) d'Elies Barberà (eixe que també és de Xàtiva, no?). A veure qué vos pareix.
dilluns, 10 de maig del 2010
THE BIG DAY. LA VESPRA
Pregunta. Senyor president de
Resposta. Tranquil·líssim. Mire les mans: ni el menor rastre de tremolor. Tranquil·les com la barca enmig de l’Albufera, fermes com la nostra senyera, desafiants com el poble que camina...
P. ...Ja, ja, però no em dirà que no està una miquiueta inquiet...
R. Déu i tots els valencians de bé estan de la nostra part. I
P. Visca!
R. Tenim la consciència tranquil·la i el dur treball per davant de guiar este poble laboriós i sensat cap a les més altes cotes de prosperitat... I tot això. Tinc una missió. Lo nostre senyor em parla per nits...
P. I què li diu?
R. Pacoooooo, Pacoooooo...
P. I ja està?
R. Li sembla poc? A vosté li parla lo nostre senyor abans de dormir?
P. A mi ja no em parla ni la meua dona.
R. La família és important. Per a nosaltres, una dona embarassada conta per dos.
P. O per tres...
R. Valencians al món!
P. I València cap a l’univers!
P. M’agrada. Podria ser un lema de campanya: València cap a l’univers. I Paco Camps, valencià universal, perquè una cosa du a l’altra. Recorde’m que li pugem el sou. Hem acabat?
P. Encara queden quatre o cinc llepades... Vull dir preguntats.
R. Que siga ràpid. Tinc una missió.
P. Interessant idea. Podria desenvolupar-la?
R. Valencians: com president vostre que sóc, tinc una missió. I esta missió que tinc, vos la vaig a cobrar.
P. Serà pagar, si em permet l’atreviment...
R. Pagar, cobrar, pagar, cobrar... Quina importància poden tindre els detalls davant la magnitud de l’obra que tenim entre mans?
P. President, quan el proper dimecres els tribunals llaven el seu honor, que li pensa dir a tots aquells que han embrutat el seu molt honorable nom.
R. Li he telefonat a Aznar per a que m’explique com es fa això del ditet...
P. Una peineta?
R. Això, això. Si ho fa ell... No és molt elegant, però no sap vosté el que ha patit este humil servidor del poble.
P. Ja, sí. Però disculparà de nou l’atreviment: I si el Suprem l’imputa?
R. Perdone...
P. Vaja, podria passar que el Tribunal l’imputara. I en tot cas, resten pendents uns altres temes de la investigació: el possible finançament il·legal del seu partit, els contractes de la visita del Papa...
R. Però, però... Açò que vol dir? Com s’atreveix a invocar el Sant Pare? Com està el servici!
P. Li recorde que estem en directe. Algú hauria d’explicar els contractes de la visita. Quin festival a costa de l’erari!
R. Lo que faltava. Ja no et pots fiar ni dels teus. Sap què li dic? Que me la bufa un ou! Mariano Rajoy ja ha dit que seré el candidat, diga lo que diga el Tribunal. Visca València! Tinc una missió!
P. Collons, què pesadet!
R. Quina vergonya! Tallen l’emssió! Que vinga immediatament el jefe d’este energúmen, d’este enemic de València!
P. No vindrà. Està un maleter, nugat de peus i mans. I el redactor que havia de fer l’entrevista també. Sóc el Superagent Pardo!
R. Noooooo! Maleïts filocatalanistes! Que tallen l’emissió! Valencians en peu alceu-se! A mi
P. Guanyaràs, però no convenceràs! Eeeeeeeeh! Solteu-me, cabrons! Encara no ha acabat l’entrevista!
R. Ja era hora! Que li posen a este perdedor tots els informatius de Lluís Motes! A vore si s’ensenya! Ja no et pots relaxar ni a la tele, jolines. No estem en l’aire? No? Alvarito se llama mi amooooorrrrr, Alvarito Péreeeeez Gürteeeeeeel, un bigoooootes, bigo, bigo bum, del calibre cientotreintaytreeeeeesss, maleïts filocatalanistes!, Alvarito el pañuelo sacooooooó, cuando el tren hizo piiiiiii, cha-ca-chaaaaaá...
(To be not continued)
dissabte, 8 de maig del 2010
massacre al consultori
divendres, 7 de maig del 2010
William
Entrà en el que es feia dir restaurant. Saludà en l'anglès que es mastegava per la zona. Ell era zambià i parlava swahili, llengua que no tothom comprenia al con sud del continent. El telèfon estava en un racó, dins una carcassa de ferro tancada amb un cadenat, igual que el televisor. Va demanar monedes a la caixera i va marcar el número d'en Ron que duia apuntant en un paper. A la cinquena trucada va despenjar algú.
- Alló?
- Necessito parlar amb mister Ron.
- No podrà ser mister ...
- William! Digui-li que sóc en William, que és urgent!
- Ho sento mister William, però mister Ron és mort, el van assassinar abans d'ahir - el silenci es feu dens a cada banda de l'aparell - i perquè el volia vostè a mister Ron?
Va penjar. Es deixà anar en un banc que hi havia a tocar de la paret, que va cruixir en rebre l'enorme còrpora del negre. Estava en un bon embolic, perquè si no hi havia en Ron no hi havia diners i això volia dir que no podria reparar el camió, arribar a Zimbabwe, deixar-lo, cobrar i tornar a Lusaka. Va demanar una coca-cola, tenia set i necessitava pensar. Pensar a l'africana volia dir temps i per això va prendre-s'ho amb calma. El camió anava carregat d'alguna cosa d'aquestes que envien els europeus i les seves oenagés. Tan podien ser motors com roba de segona mà. El cas és que en l'estat en què es trobava, no arribaria enlloc.
Decidí que el millor que podia fer era allunyar-se una mica d'aquest poblat i trobar un lloc tranquil. Trencar els segells de la caixa del camió i veure que transportava. Potser en podria vendre alguna peça i així tenir diners per reparar el camió. Un cop va fer un parell de quilòmetres per una pista força dolenta va arrambar el camió, agafà la palanca que feia servir per canviar les rodes i s'enfrontà al precinte de la caixa. Era un home alt i fort i amb un parell de cops ho va tenir enllestit. Llençà la palanca a terra i obrí la porta. El camió era ple de caixes de fusta. N'hi havia de diverses mides.
Va tornar a recollir la palanca, li caldria, i s'enfilà a la caixa del camió. Feu alçaprem en la primera caixa que trobà i va quedar-se de pedra. Era plena d'aneguets de goma. Semblava una broma de mal gust, no podia ser. Tant de secret i tanta ruta alternativa per uns aneguets de goma? Continuà obrint caixes i fent saltar enlaire els punyeters aneguets de goma. Aquella era una situació ridícula i absurda, en alguna banda hi devia haver alguna cosa de valor, sinó, per què tantes precaucions?
dijous, 6 de maig del 2010
Posteroanterior
dintre el meu crani i pot ser haja influït a l’hora de ficar-me a escriure este post.
Abans de continuar la lectura, es recomana vore el següent vídeo:
Acabada la lectura es recomana vore este vídeo:
qüestió original
dimecres, 5 de maig del 2010
Demaclosques o Trencagògia
Intent de resposta a refelet...
La veritat siga dita, sota el meu pont i replegant tot el que m'arriba, he anat construint-me aquest barracó avui, un bon dia per maquinar sota la pluja...
Abans alguns empresaris deien que el país rutllava pel fruit dels seus treballs i inversions, que els funcionaris respiraven a les amples, per tot arreu. Sense cap connotació religiosa, els haurem de perdonar.
Ara aquests senyors, potser esperen que el funcionariat glace els sous, que l'Estat els palpe per substreure'ls un bon pessic; tot seguit s'injectarien aquests diners per tal de fer surar de l'hecatombe, la pàtria...per salvar-nos. Un "New Deal"?
I direu, ostres com parla aquest xic! I us conteste, tot és als llibres de vell, als clàssics, vaja, i com que hom disposa de temps...
Mireu-los, els senyors es pre-ocupen de la societat!
Però com es pot desdibuixar el perímetre perfecte i asèptic del capitalisme que professa el no intervencionisme econòmic?
Òndia, serà tot això un PECAT capital, mortal, mundial?
On s'amaguen els tresors dels paradisos fiscals, els robatoris tancats amb pany i clau?
Hem preparat generacions d'estudiants amb una formació excel•lent a quí se'ls tanca ara la porta laboral. Qui cobrarà en jubilar-se després d'haver-se dedicat en cos i ànima a la millora vital de les seues comunitats?
Serán capaços aquests negociants baratament escrupolosos de fer cua de tres mesos per tal d'operar-se a la Seguretat Social? Exigirán policies que posen el seu propi ordre i els defenguen les propietats baratades per un plat de llentiiiilles?
Qui els durà les bones o males noves, un correu privatitzat?
Qui llançarà la sal a les carreteres glaçades per la neu de tanta supèrbia?
I si aquesta és la filosofia camuflada del pensament dretà i neoconservador?, d'un postmodernisme que es dissol i amb què volen fer l'agost en aquests nous temps els de sempre, els munyidors de la vaca sacralitzada?
Podríem presentar propostes per cisellar totalment la crisi.
Llegiran les suggerències del col•lectiu profètic del Penjoll?
Què poden dir amb rigorosa serietat des de l'esglèsia calinquista, ja que la catòlica -i no és qüestió d'etiquetes- obre petitament la boca? Podem trobar excepcions?
Interessaran les nostres petites reflexions a algun homenet o doneta palplantats en la política?
Ja us he dit que tot és als llibres... No us esglaieu per les aparences; si voleu, llegiu. A mi, em cauen tantes coses a les mans.
Agrair la fotografia a Adam Foster/Codefor.
Standard & Poor's rebaixa a Tembo Ukoo la nota del seu deute públic
dimarts, 4 de maig del 2010
20 de febrer de 2003 - 12 d'abril de 2010
dilluns, 3 de maig del 2010
Nou disseny d'interiors
- Llavors, en quin tipus d’interior estaria interessat?
- No sé… quins teniu? – i agafa un dels tríptics informatius.
- Vorà, confeccionem el seu interior atenent a diversos paràmetres interrelacionats, d’acord? Comencem pels principis… Vol tenir vostè principis?
Es produeix un llarg silenci, el client es toca la barbeta remirant-se detingudament al depenent.
- Es refereix vostè a tindre principis… d’autisme?
- No, no! Valga’m Déu! – i dibuixa un somriure protocol·lari -. Els principis son una espècie de pilars bàsics en els quals es recolza el comportament a l’hora d’actuar en la vida, així en general... La cartutxera dels principis són 10.000 euros, i ja després per cada principi o valor afegit 1.000 euros addicionals, com a mínim.
- I quins valors teniu?
- Pot triar entre un ampli catàleg. – i va assenyalant-li coses al tríptic – La bondat per exemple ix molt rentable, el principi de veritat - que està d’oferta aquest mes -, després tenim l’honestedat - que és un poc més cara (2.000 euros) - i l’última novetat: el sentit de justícia, que estem segurs que es vendrà d’allò més be…
- Hm… La veritat és que no me n’interessa cap…
- Entenc… Si es fa soci de Corporació Psicoastènica podem comprar-li els seus a la meitat del preu de venda.
- Ah, doncs crec que en tinc alguns per casa que ja no empre…
- D’acord. Continuem, doncs… Abans d’aprofundir en caràcters més concrets hauríem d’establir una categoria, un tarannà general per al seu interior…
- Què vol dir amb això?
- És simplement un adjectiu orientatiu que d’alguna forma puga definir a grans trets el tipus d’interior que està vostè buscant. Cenyint-nos a aquesta definició ens serà més fàcil seguir amb la confecció del mateix, val?
- I de quins adjectius estem parlant?
- Doncs pot triar entre la següent classificació (i comença a recitar de memòria, dibuixant cercles invisibles a l’aire amb el bolígraf, rellentint progressivament la prosòdia a l’espera d’una reacció facial en el client): Actiu, passiu, voluble, ferm, constant, organitzat, sanguini, flemàtic, nerviós, amorf, atribolat… (fa una pausa, com un cambrer quan li ve al cap un plat inusual davant el silenci dels clients): … o també un interior buit.
- Hm… i una barreja entre atribolat i buit podria ser…?
- És una combinació un tant estranya…
- Si, em ve al cap un estómac. Un estómac enfurismat, movent tots els seus músculs i ficant tots els seus esforços en digerir l’aire.
- Val, podem fer qualsevol tipus de combinació. Això si, la tarifa s’incrementaria considerablement. El doble per a ser més exactes. Si cada tarannà val 2.500 euros a vostè li costaria 5.000.
- D’acord.
- I ja per a finalitzar hem d’establir el grau i el tipus d’exposició. Pot elegir la graduació que vullga entre l’hermetisme i la transparència, tenint en compte que un interior completament hermètic romandrà sempre ocult o embolcallat (tenim embolcalls molt colorits per tan sols 200 euros…) i el transparent estarà obert a tot el públic, assumint vostè les responsabilitats i conseqüències que comporta romandre o aproximar-se a qualsevol dels dos pols. En cas de què s’aproxime a la transparència pot anotar a la casella d’observacions alguna forma específica d’exposició, com ara l’escriptura, el cant, el dibuix, la pintura, l’art dramàtic, la política…
- Hm… Si, crec que escriuré a un blog… ¡Com per a guardar-ho per a mi, amb el dineral que m’ha costat!
diumenge, 2 de maig del 2010
Quina és la solució a la crisi en Grècia?
Si anem a fer música Faulk...
TURONS DE MISSISSIPÍ
altrament dit TURONS DE MISSISSIPÍ: EL MEU EPITAFI
altrament dit EL MEU EPITAFI
altrament dit ESTA TERRA
altrament dit SI HI HAGUERA DOLOR
Si hi haguera dolor, que siga només pluja,
I esta, dolor de plata pel dolor en si,
Si estos boscos verds somien per despertar
Dins del meu cor, si jo naixera un nou matí.
Però jo dormiré, perqué ¿a on queda mort
Si entre estos blaus turons ensonyats del cim
M'arrelaré com l'arbre? I encara que muira
Esta terra que em pren trobarà l'alé en mi.