dimarts, 4 de novembre del 2008

Fo(na)ments esportius estranys, ara, com tot...

Després del "Fitness/World Record Guiness", Xàtiva intentarà ara el Récord Guiness de Body Fitness. L’esdeveniment, diu la noticia, ajudarà a promocionar el Fitness, Body Pump, i l’exercici físic en general, esportistes locals – això no ho he entès -, empènyer el turisme de la zona, conèixer empreses xativines i valencianes i motivar als més xicotets cap a la pràctica esportiva – això tampoc -. I – diuenòbviament, l’objectiu principal de l’organització és recaptar el màxim de diner possible – per a participar-hi caldrà pagar inscripció - per a donar-lo a una associació de lluita contra el càncer. Faltaria més que fóra cap altre!

Per a aconseguir tants béns vers la cultura esportiva del poble, l’organització i patrocinadors – entre els quals hi ha un ajuntament, un gimnàs i un restaurant de la terra especialitzat en hamburgueses casolanes- donaran de tot; samarretes, gorres, beguda, entrepans, plats de paella,... Hi haurà exhibicions de dansa del ventre, funky, globus, stands, matalassos,... “per entretenir –segueix la notícia –a tota classe de persones, xiquets en especial”. Els organitzadors, a més, passejaran abans per col·legis i instituts, per explicar als alumnes, els objectius –irònics?- de l’esdeveniment. Ah! i no patiu si no hi podeu anar, Canal blau ho transmetrà en diferit uns dies més tard.
Quina barra! Aquest és el foment de l’esport i exercici físic que es fa a Xàtiva, l’esport de masses que deixa diners – pocs o molts -, acontentar aquells qui paguen als gimnasos, compren entrades per a discoteques, llueixen els abdominals en campionats estètics, o passen el cap de setmana exhibint-se al centre comercial... Mentrestant, continuem sense instal·lacions, sense recolzament a entitats i esportistes i sense cap veritable foment per a la pràctica d’exercici físic i esport.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

MOLT BÉ!!!!!
Estic totalment d'acord amb tu.
Sembla irònic que tanta gent a Xàtiva pràctique esport i per part d'entitats públiques com privades fasen tot el possible per a que patim tots de colestol i altres vocables moderns.

Anònim ha dit...

Quina foto més ridícula!!!! per un costat un paio amb un mocador palestí! al mig eixe regidor poca-roba (valga la redundància) i a l'altre costat la tia de la biblioteca amb carnet del pp i la directora del IES La Costera! tots units per batre un rècord Guiness! quin merengue!

El que es mereixen es batre el rècord internacional del ridícul! és que no se n'adonen????

Olga ha dit...

Gràcies anònims, per recolzar el fons i afegir-hi la vostra.

Tot plegat surrealista, veritat?