dissabte, 20 de setembre del 2008

Enric Duran, caxondo del mes

“He robat 492.000 euros als que més ens roben per denunciar-los i construir alternatives de societat”

"Escric en aquestes pàgines per fer públic que he expropiat 492.000 euros a 39 entitats bancàries a través de 68 operacions de crèdits. Incloent interessos de demora, la xifra actual del deute és de més de 500.000 euros que no pagaré.

Ha estat una acció individual d'insubmissió a la banca que he realitzat premeditadament per denunciar el sistema bancari i per destinar els diners a iniciatives que alertin de la crisi sistèmica que estem començant a viure, i que tractin de construir una alternativa de societat.

Es tracta d'una acció aliena a cap tipus de violència, que reivindico com una nova forma de desobediència civil, a l'alçada dels temps que corren. Quan el finançament al consum i l'especulació són dominants a la nostra societat, què millor que “robar” als que ens roben i repartir els diners entre els grups que ho denuncien i construeixen alternatives?..."

Enric Duran (per llegir el text complet d'Enric Duran, punxeu ací el Bloc Crisi)


REVISTA CRISI editada pel propi Enric Duran amb els diners que li ha emprat als bancs. L'edició és de 200.000 exemplars que s'ha distribuït de manera gratuïta. Ací podeu accedir a la versió en format PDf.

Enllaç a la notícia en El Mundo

Vídeo d'Okupem les ones entrevistant a Enric Duran